Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Middelen en materialen

Wanneer zijn er weer voorraden m.b.t. handdesinfectie en persoonlijke beschermingsmiddelen?

Op dit moment zijn handdesinfectie en persoonlijke beschermingsmiddelen niet/nauwelijks voorradig. Omdat er op dit moment meer vraag is dan aanbod, is het advies om hierover contact op te nemen met uw vaste contactpersoon. Daar wordt dagelijks de laatste stand van zaken gedeeld.

Ik wacht nog op een nalevering van corona-gerelateerde producten, wanneer kan ik deze verwachten?

In Nederland is op dit moment meer vraag dan aanbod voor corona-gerelateerde producten. Dit betekent dat fabrieken de orders niet allemaal kunnen verwerken en de levertijden langer zijn dan normaal. In sommige gevallen speelt ook mee dat producten uit het buitenland worden geïmporteerd en vanuit dat land een exportverbod is ingesteld op corona-gerelateerde producten. De naleveringen lopen daardoor op. Voor een actuele stand van zaken kunt u het beste contact opnemen met uw contactpersoon. Hij/zij kan u meer vertellen over de status van een nalevering.

Hoeveel mag ik bestellen als de voorraad schaars is? Is er een maximum en gaat dit op debiteurnummer?

Ons dochterbedrijf Alpheios doet er alles aan om zoveel mogelijk van haar klanten op tijd te voorzien van de juiste middelen en materialen om hiervoor te zorgen zijn er inderdaad afspraken over de volgorde van uitleveren. Kritieke zorgprocessen gaan voor en we houden een maximum aan van 10% van de totale jaarafname van het afgelopen jaar per bestelling.

Welke mondkapjes zijn geschikt voor het coronavirus?

De mondkapjes worden geclassificeerd met FFP1, FFP2 en FFP3. Voor het coronavirus zijn mondkapjes vanaf de classificatie FFP2 beschermend. Dus FFP2 en FFP3.

Zijn er alternatieven voor desinfectantia?

Goed reinigen is het advies in alle situaties, om zo de druk op desinfectiemiddelen af te laten nemen. Desinfectie is alleen noodzakelijk bij protocol gebonden situaties en lichaamseigen vloeistoffen.

Helpt het als ik met chloor of bleek het mogelijk besmette oppervlakte schoonmaak?

Schoonmaken kan worden uitgevoerd met de dagelijkse werkprogramma’s en de dagelijkse reinigingsmiddelen en materialen.

Het desinfecteren van oppervlakken die besmet zijn, kan onder andere met chloor maar ook met Alphades. Let daar bij op het aanwezig zijn van het N-nummer. Dit nummer kan op de website van het CTGB (www.ctgb.nl) worden opgezocht, om te toetsen of het desinfectiemiddel een juiste toelating heeft voor het afdoden van virussen. Ook kan uw contactpersoon bij Alpheios u hierin ondersteunen.

Kunnen jullie Sterillium Med leveren?

Ja, Alpheios is leverancier van het product Sterillium Med. Echter omdat de vraag naar dit product de afgelopen dagen exponentieel is toegenomen, is het product helaas op dit moment niet leverbaar. In overleg met uw contactpersoon binnen Alpheios kan er bekeken worden welke mogelijkheden er wel zijn.

Moet ik alvast iets op voorraad hebben liggen als ik wel moet desinfecteren omdat iemand in mijn organisatie het coronavirus heeft opgelopen?

In de periode dat er geen besmettingen of verdenkingen van besmettingen zijn, volstaat gewoon goed schoonmaken volgens de geldende afspraken. Als er een verdenking of besmetting is vastgesteld, is het protocol van de instelling van toepassing wat betreft het desinfecteren van oppervlakten en het beschermen van medewerkers. In afstemming met dit protocol en het beleid van de instelling kan er een voorraad worden aangemaakt, voor het geval dit noodzakelijk is.

Waar vind ik de toelatingen/werkingen per product?

De toelatingen/ werking van onze producten zijn het snelste te vinden via de productpagina in de webshop van Alpheios. Verder kunt u de Alpheios veiligheidsinformatiebladen (VIB) eenvoudig up-to-date houden met de VIB database. U dient hiervoor éénmalig een inlognaam en logincode aan te maken. Daarna kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week de VIB's van uw keuze downloaden.

Wordt een VIB die u reeds heeft bekeken/gedownload vernieuwd? Dan ontvangt u automatisch per e-mail een bericht. Zo heeft u altijd uw VIB's up-to-date!

Toelatingsgegevens m.b.t. desinfectiemiddelen zijn terug te vinden op de site van het CTGB op www.ctgb.nl Aan de hand van het N-nummer welke op het desinfectiemiddel staat, kan worden nagegaan welke claim er op welk desinfectiemiddel zit en waarvoor het is toegelaten.

Mogen mijn gebruikte single use materialen mee in de normale afvalstroom of moet dit in een gescheiden afvalproces?

Het virus is 12 uren buiten een host (lichaam) niet meer actief. Dit betekent dat het besmette afval in een dichte zak in een gesloten ruimte geplaatst kan worden om daar na 12 uur weer uitgehaald te worden. Het kan dan mee in het reguliere afval proces.

Op hoeveel graden moet ik mijn werkdoeken en moppen wassen? Is een aanpassing aan het reguliere wasproces noodzakelijk?

In het wasproces vind een thermische desinfectie plaats. We spreken van thermische desinfectie als de microvezel wasbare doeken en moppen een uur lang op 60 graden zijn gewassen. Een aanpassing van het reguliere wasprogramma is niet noodzakelijk zolang de thermische desinfectiegrens gerealiseerd wordt. Het wasproces dient mogelijk wel te worden aangepast, omdat er besmette was vervoerd en geparkeerd wordt. De protocollen met betrekking tot besmette was zijn afhankelijk per instelling.

A44c4deb1da372018cbaecf720d32f4f6ffa4b95