12-5-2015

Een schoonmaakaandeel in elkaar

Graag zetten we ons team van Rabobank Almere in het zonnetje, waar Westerveld hoofdaandeelhouder is van de schoonmaak van het adviescentrum en de drie verkoopkantoren in Almere Haven, Almere Stad en Almere Buiten.

Niet iedereen is geschikt voor de schoonmaak op zo’n verkoopkantoor.

Op het advieskantoor maken vier collega’s na kantoortijd de kantoorkamers, vergaderkamer, het bedrijfsrestaurant en de noodtrap schoon. Ook reinigen ze de keuken, vegen ze de parkeergarage, voeren ze het afval af en ruimen ze de vaatwasser uit. De drie andere collega’s zijn verantwoordelijk voor de schoonmaak van de verkoopkantoren in Almere Haven, Almere Buiten en Almere Stad.

Van om de dag naar iedere dag
“In eerste instantie maakten de drie collega’s op het adviescentrum om de dag schoon. Dat stuitte op weerstand bij de medewerkers van de Rabobank die zich er bijvoorbeeld aan stoorden dat de vuile vaat van de dag ervoor nog in de vergaderkamer stond. Toen is besloten om weer iedere dag te gaan schoonmaken en een extra Westervelder aan te trekken. Tot grote tevredenheid van het personeel van de Rabobank”, vertelt rayonleider Ibo Yalcin.

“En van de VSR-inspecteur, want op beide onafhankelijk gemeten VSR-controles hebben we supergoed gescoord. Zelfs toen er een flinke verbouwing gaande was, was de keuring dik in orde.” Ibo is dan ook vol lof over het team. “Op het adviescentrum wordt heel goed samengewerkt. Er is een uitstekende afstemming wie wat wanneer doet. Ook het sleutelbeheer loopt gesmeerd. Dat is belangrijk, want de collega’s wisselen elkaar om de dag af.”

Een 10!
Ook de Westervelders die de verkoopkantoren schoonhouden verdienen een schouderklopje. Niet iedereen is geschikt voor de schoonmaak op zo’n verkoopkantoor. Er gelden natuurlijk veel veiligheidsregels. De collega’s zijn van top tot teen gescreend en moeten zich tijdens hun werk houden aan allerlei veiligheidsprocedures. Dat ze daarin slagen, bewijst collega Cemliel Kilmamas die het kantoor in Almere Haven schoonmaakt. Zij kreeg een 10 voor haar werk van de Rabobank. Top!

Deel dit artikel: