Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
OLVG Post Bedfit2
12-10-2021

Efficiënte bed schoonmaak en minder wachttijd voor patiënten dankzij geautomatiseerde schoonmaakaanvragen

Wat zijn we trots op onze mooie samenwerking met OLVG!
OLVG is het eerste ziekenhuis in Nederland dat schoonmaakaanvragen geautomatiseerd laat lopen via EPIC, het elektronische patiënten dossier.

Na het ontslag van de patiënt krijgt onze schoonmaakmedewerker automatisch een signaal op zijn of haar mobiele device dat er een bed is vrijgekomen dat schoongemaakt moet worden. Na het schoonmaken van het bed meldt de schoonmaakmedewerker het bed klaar en kan een nieuwe patiënt opgenomen worden. Niet alleen bed-schoonmaak maar ook desinfecties zullen via dit proces lopen.

OLVG heeft dit project samen met Westerveld en ons zusterbedrijf Alpheios opgestart en wij hebben een actieve rol gehad om dit proces mede vorm te geven en te kunnen realiseren.
Voor de schoonmaakmedewerker wordt het proces een stuk eenvoudiger en efficiënter.
Het gebruiksvriendelijke systeem kijkt welke schoonmaakmedewerker het dichtste in de buurt is en die schoonmaakmedewerker krijgt een taak toebedeeld. Hierdoor wordt het ritme van de zorg gevolgd en worden zorgmedewerkers ontlast. Bovendien wordt wachttijd voorkomen en is er realtime informatie over de status van een aanvraag.

Zo kan schoonmaak nog meer bijdragen aan het doel van OLVG om de kwaliteit van zorg nog verder te verbeteren en onze schoonmaakmedewerkers zijn deze week dan ook vol enthousiasme van start gegaan!

OLVG Post Bedfit

Meer nieuws

Header Vebego Familie Award 2022

Vebego wint Familiebedrijven Award 2022

2 min.
Jubilarissenavond 2022

Westerveld jubilarissen in het zonnetje gezet

1 min.
Opstart10

Landgoed De Horst tevreden over opstart Westerveld

1 min.