Fdd0eda5ff3115d5cefd9c2a29df6abfe1dfe651
06-12-2019

Leidinggevenden opgeleid tot ergocoach

Westerveld is ervan overtuigd dat als medewerkers lekker in hun vel zitten, ze beter presteren en meer werkplezier hebben én uitstralen. Daarom investeren we veel tijd en aandacht in (het bevorderen van) de gezondheid en het welzijn van al onze medewerkers. Onder meer met ergocoaching.

“Om onze collega’s op de werkvloer te coachen in een gezonde werkhouding, hebben we al onze voorwerkers, rayonleiders en district managers opgeleid tot ergocoach”, legt Mirella Gaastbeek, manager P&O bij Westerveld, uit. “Maar voordat ze onze schoonmaak collega’s coachen, leren ze eerst zelf de juiste technieken aan. Zo leren ze met andere ogen naar het werk kijken, waardoor ze bewustere keuzes maken.”

Mop of doekje?

Werk ik met een doekje of een interieurmop? Hoe kan ik het beste gaan staan bij het schoonmaken van het sanitair? Mirella: “Door zelf te ervaren dat je door anders te werken het werk echt makkelijker en lichter maakt, snappen onze leidinggevenden beter hoe ze de fysieke belasting van het werk kunnen verlagen. Deze ervaring geven ze vervolgens weer door aan onze schoonmaakcollega’s.”

Bewust van houding collega's

Rayonleider Klaas Bosman: “Ik kijk nu nog bewuster naar onze collega's op de werkvloer. En zie ook waar het fout gaat. Zo klagen een aantal collega's al een tijdje over pijn in de knieën. Dankzij de training zie ik waarom. Ze staan verkeerd. Fijn om ze nu te kunnen coachen welke houding ze moeten aannemen om deze én andere fysieke klachten weg te nemen en in de toekomst te voorkomen." Over 'Goed voor elkaar' gesproken.

Meer nieuws

Opstart10

Landgoed De Horst tevreden over opstart Westerveld

1 min.
OLVG EPD

Westerveld levert belangrijke bijdrage aan ontzorgen partner OLVG

< 1 min.
NEN 4400 1 SNA Keurmerk

NEN audit weer succesvol afgerond

< 1 min.