3-9-2013

Onze Schoonmaker van het jaar: Reinier

Sinds begin 2010 maakt de 41-jarige Reinier van der Hulst schoon voor Westerveld. Bij Hotel-Restaurant Bellevue in Blaricum is hij verantwoordelijk voor de schoonmaak van het restaurant en de negen hotelkamers.

Wat trekt je aan in het schoonmaakvak?

Ook voor Equipe Zorgbedrijven maakt hij schoon. Naast de kliniek, reinigt hij ook de operatiekamers en zorgt hij voor het afvalvervoer. Reinier is zo bevlogen van zijn werk, dat hij is doorgedrongen tot de halve finales van de Golden Service Awards.

Schoonmaker van het jaar

Waarom denk je dat je in de halve finales staat?
Ik denk omdat ik goed ben in het schoonmaakvak. Ik streef altijd naar het beste resultaat. Ik zie het als een uitdaging om het hotel en de kliniek iedere dag weer spic en span achter te laten. Dat ik ook schoonmaak met mijn ogen, in plaats van het werkprogramma af te werken, telt denk ik ook mee. Ik kijk goed wat nodig is om de boel weer op orde te krijgen. Dat dat soms betekent dat ik iets meer moet doen dan afgesproken, is dan maar zo. Ik ga pas naar huis als alles picobello is.

Wat trekt je aan in het schoonmaakvak?
Iedere dag is anders. De ene keer is er meer op te ruimen dan de andere bijvoorbeeld. De werkzaamheden verschillen per dag. In Bellevue maak ik de hotelkamers schoon, maar lap ik ook de ramen en stofzuig ik het restaurant. En als niet alle hotelkamers bezet zijn geweest, kijk ik zelf wat nodig is. De ene keer neem ik de plintjes af, de andere keer haal ik een doekje over de lampen. Ook het contact met de mensen in het hotel en de kliniek, maakt dat geen dag hetzelfde is.

Vóór Westerveld had ik een administratieve baan. Ik voerde de hele dag gegevens in in de computer. Dat is voor mij veel te vermoeiend; het vergt te veel concentratie. Ik ben blijkbaar een doener.

Hoeveel uur maak je per dag schoon?
Ik begin ’s morgens vroeg in het hotel. Daar werk ik vier uur, tot een uur of twaalf. ‘s Middags ben ik thuis. Om kwart voor vijf start ik bij de Velthuiskliniek. Daar werk ik tot acht uur ’s avonds. Ik eet daarom altijd tussen de middag warm. Het zijn niet echt handige werktijden, maar ik ben alleenstaand en hoef weinig rekening te houden met anderen. Alhoewel… ik heb sinds kort een Golden Retriever-pup. Hij heet Banjer. Hij is nog maar een paar weken oud en moet nog veel leren. Daar heb ik nu ‘s middags alle tijd voor.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik wandel graag in het weekend. Tochten van tien tot veertig kilometer. Ik zet ook wel eens tochten uit voor andere wandelaars. Banjer is nu nog te klein om mee te lopen, maar het wel de bedoeling dat hij straks meegaat.

Hoe houdt Westerveld jouw naam hoog?
Ik heb heel goed contact met rayonleider Klaas en districtsmanager Charlie Vroom. Bij problemen kan ik altijd bij hun terecht. Zij hebben altijd een luisterend oor. Ik heb ze aangegeven dat ik wil doorleren. Ik wil bijvoorbeeld graag de opleiding tot vloerspecialist doen. Ik hoor dat de vloerspecialisten van Westerveld omkomen in het werk. Dat spreekt me aan. Ik wil ze graag versterken en hoop dat ik de opleiding mag doen.

Deel dit artikel: