19-8-2016

Schoonmaken met gevoel bij Mappa Mondo

19 aug 2016 - Sinds kort heeft Westerveld de eer om kinderhotel Mappa Mondo in Rijswijk schoon te houden. In het hotel kunnen kinderen terecht die chronisch of ernstig ziek zijn en continue zorg nodig hebben.

schoonmaakpartner

De verpleegkundigen, orthopedagogisch medewerkers en vrijwilligers van Mappa Mondo staan 24/7 klaar om de kinderen de juiste zorg te bieden.

Eervol werk

Marc Weterings, rayonleider: "Als geïnteresseerde Rijswijker bezocht ik de informatieavond van Mappa Mondo in mijn woonplaats. Ik was diep onder de indruk van het hotel. Van de kwetsbare kinderen én van de liefdevolle zorg waarmee de kinderen omringd worden. Heel bijzonder. Het leek me een eer om daar te mogen werken. Dat heb ik ze ook na afloop van de info-avond gezegd.”

En alsof het zo moest zijn, waren ze net op zoek naar een nieuwe schoonmaakpartner…  Sinds 1 augustus zijn drie Westervelders verantwoordelijk voor het schoonmaakonderhoud van de kinder-,  speel-, vrijwilligers- en logeerkamers, de eet- en woonkamer en het sanitair van het kinderhotel.

Achter de kinderen aan
“We werken eigenlijk ‘achter’ de kinderen aan”, vertelt Marc. “Als ze zijn opgestaan, maken wij de kinderkamers schoon. Als ze na het ontbijt naar de woonkamer gaan, maken wij de eetkamer schoon. En als ze zijn gewassen en aangekleed, pakken we het sanitair aan. Dat doen we zeven ochtenden per week.”

Schoonmaken met gevoel
Volgens Marc maken de collega’s ‘met gevoel’ schoon. “Bij Mappo Mondo gaat het niet om ‘meters maken’. We werken tussen de kinderen. Daar moet je rekening mee houden. Het is leuk om te zien dat onze collega’s niet alleen rekening met ze houden, maar de kinderen ook bij het schoonmaken betrekken. Niets zo leuk als even met de waterflacon te spuiten natuurlijk. Zo zorgen ze samen voor een schoon kinderhotel.”

Deel dit artikel: