27-11-2013

Superbedankt superteam!

Graag zetten we de collega's die het hoofdkantoor van McDonald’s in Amsterdam schoonhouden even in het zonnetje. Omdat ze iedere dag een fantastische prestatie leveren. Dat verdient een taart!

Strenge keuring

Het hoofdkantoor van Mc Donalds is geen ‘standaard’ hoofdkantoor. Naast kantoren, is ook de McDonalds Academy in het pand gehuisvest. Hier krijgen medewerkers die graag hogerop willen bij de fastfood-keten les in verschillende klaslokalen. En in de keuken, een kopie van de keukens die je ziet bij de verschillende McDonalds-vestigingen in het land.

Ook houdt McDonalds regelmatig proeverijen op het hoofdkantoor. “Medewerkers van verschillende filialen worden dan uitgenodigd om de nieuwste hamburger of salade te komen proeven”, legt rayonleider Pia Kleij uit.

Spic en span
De schoonmaak van het hoofdkantoor gaat dan ook verder dan stofzuigen, toiletten reinigen en prullenbakken legen. “McDonalds stelt hele hoge eisen aan de schoonmaak. Vooral de keuken moet spic en span zijn. Eigenlijk geven wij de medewerkers van McDonalds het voorbeeld hoe zij op hun eigen vestiging de boel moeten schoonhouden. Voorman Dafut heeft een dik handboek moeten doorspitten om te weten hoe McDonalds wil dat ze een sausbak reinigen of de frituur schoonmaken.”

Strenge keuring
“McDonalds keurt de schoongemaakte ruimten iedere keer streng. Als het niet goed is, moet ’t opnieuw. In de twee jaar dat wij nu schoonmaken bij McDonald’s is dat gelukkig nog maar weinig voorgekomen. Daarvoor wil ik het team in het zonnetje zetten. Ik vind het geweldig dat we hier iedere dag weer op zo’n hoog niveau presteren. Echt, mijn complimenten!”

Teamwerk
Volgens Pia lukt dat ook iedere keer weer, omdat het een echt team is. “Het is een hecht clubje onder leiding van een leuke voorman. Ze gaan er samen voor. Is er iemand ziek of afwezig? Dan zetten de andere teamleden gewoon een stapje meer of regelen zelf vervanging. Ik heb er geen omkijken naar. Dat noem ik nou teamwerk.”

Deel dit artikel: