A451f46be9dda85c222c2bc5a4805d1096a6db8a
05-07-2016

Westerveld en Universiteit Utrecht ‘schenken’ 3,5 miljoen liter schoon drinkwater

Westerveld en de Universiteit Utrecht hebben 3,5 miljoen liter schoon drinkwater ‘geschonken’ aan mensen die hiertoe geen of moeilijk toegang hebben.

Geen vanzelfsprekendheid
Algemeen directeur Rick Dillema overhandigt Rob van Gerven, contract- en leveranciersmanager Universiteit Utrecht, een certificaat voor de 3,5 miljoen liter geschonken schoon drinkwater.

Via Made Blue spiegelt Westerveld iedere verbruikte liter (schoonmaak)water op de Universiteit één op één aan een liter schoon drinkwater in onder meer Kenia en Bangladesh. De 3,5 miljoen liter is de ‘watervoetafdruk’ van Westerveld, één jaar na de opstart van de schoonmaak op de Universiteit Utrecht.

Geen vanzelfsprekendheid
“Voor onze schoonmaakactiviteiten verbruiken wij dagelijks vele liters drinkwater. Terwijl wereldwijd miljoenen mensen hier niet of nauwelijks toegang tot hebben. En door klimaatverandering, droogte of overstromingen neemt dit aantal alleen maar toe”, legt algemeen directeur Rick Dillema de reden van de schenking uit.

Made Blue
“Door ons partnerschap met Made Blue is het mogelijk om het gebruik van water in ‘onze wereld’ bij ‘onze klanten’ te verbinden aan projecten in de wereld waar schoon en voldoende water geen vanzelfsprekendheid is. Kortom, we spiegelen ons (drink)waterverbruik. Vanuit deze gedachte is het initiatief Made Blue ontstaan: ‘een liter voor een liter’.”

Meer nieuws

Opstart10

Landgoed De Horst tevreden over opstart Westerveld

1 min.
OLVG EPD

Westerveld levert belangrijke bijdrage aan ontzorgen partner OLVG

< 1 min.
NEN 4400 1 SNA Keurmerk

NEN audit weer succesvol afgerond

< 1 min.