24-10-2017

Westerveld vergroot slagvaardigheid met LEVIY

Om schoonmaakprocessen te versnellen en de kwaliteit van de dienstverlening naar een nog hoger niveau te tillen, slaan LEVIY en Westerveld de handen ineen. Met de software van LEVIY hebben klanten van Westerveld 24/7 inzicht in de aard, omvang en kwaliteit van de schoonmaakwerkzaamheden. 
Sebastiaan van der Vinne, CEO LEVIY: ‘’LEVIY is enorm trots op de samenwerking met Westerveld. Een bedrijf dat staat voor kwaliteit, hoogwaardige dienstverlening en innovatie. Daar werken we als LEVIY graag aan mee!’’

Alle rayonleiders van Westerveld zijn uitgerust met de app van LEVIY. Van der Vinne: “Ze voeren met de app verschillende kwaliteitscontroles uit die centraal in een dashboard samenkomen. De opdrachtgever heeft hier de klok rond toegang toe. En dankzij de meldingenfunctionaliteit is het voor de klant mogelijk om nog sneller in te spelen op de door Westerveld geleverde schoonmaak.”

Snelle data-analyse
Door de wijze waarop de software van LEVIY de data analyseert, krijgt Westerveld real-time inzicht in het kwaliteitsniveau van de schoonmaakorganisatie. Compleet met op maat gemaakte rapportages in enkele klikken. Waarmee de app bijdraagt aan de door Westerveld geleverde transparantie en grip.

Meer aandacht voor de schoonmakers en opdrachtgevers
Rick Dillema, algemeen directeur Westerveld:  “De app verlaagt de werkdruk en de administratieve kosten, versnelt de schoonmaakprocessen en verhoogt de service naar klanten. Tegelijkertijd verbetert ook de niet-digitale communicatie. Ga maar na, hoe minder tijd onze leidinggevenden kwijt zijn aan administratieve taken, hoe meer tijd en aandacht er overblijft voor de schoonmakers en de klant.”

Deel dit artikel: