26-10-2017

Wordt Davut Schoonmaker van het Jaar?

Opgegeven door zijn leidinggevende als ‘Schoonmaker van het Jaar’ bij de Golden Service Awards krijgt Davut eind september een onverwacht telefoontje: “Ik zit in de halve finale. Dat is natuurlijk heel leuk!”

‘Je hebt schoonmakers. En je hebt SCHOONMAKERS. Davut Mercan is misschien wel de meest allround schoonmaker van Nederland. Hij toont iedere dag meer dan 100% inzet.’ Dit zijn een paar zinnen uit de aanmelding van Westervelds rayonleider Pia, die vindt dat 'haar' Davut de titel dit jaar verdient.

Al 6 jaar werkt Davut op het hoofdkantoor van McDonald’s

“Ik ben hier schoonmaker en vliegende keep. Ik ga van hot naar her en doe eigenlijk veel meer dan schoonmaken. Er worden hier veel cursussen gegeven dus dan zet ik alle tafels en stoelen in de goede opstelling, ik vervang lampen en olie krakende deuren. Ook help ik met interne verhuizingen, stel bureaus af en ik zorg er natuurlijk voor dat alles goed schoon is.”

En het fijne is, de directie bedankt me altijd voor al het werk dat ik doe. Ze waarderen het echt.”

De twintig halve finalisten krijgen allemaal persoonlijk bezoek van de jury. Dinsdag 17 oktober was de beurt aan Davut. “Het was een hele aardige, nuchtere dame. Ik heb haar verteld dat ik iedere dag geniet van mijn baan. Ik trek nooit ’s ochtends de deur achter me dicht met het idee ‘pfff, ik moet weer’.”

Spannend vindt hij het nog niet. Alleen verliezen… dat zit niet in zijn karakter! Thuis zijn ze terecht trots op hem. Zijn zoons zeiden weleens dat hij wat minder hard moest werken. Maar nu zegt hij tegen ze: “kijk, nu zie je hoe ze me waarderen.”

Is Davut dé ‘Schoonmaker van het Jaar’? Dat weten we op 7 december 2017. Wat win je eigenlijk als je eerste wordt? “Misschien wel een stofzuiger, haha. Nee hoor, mij gaat het om de eer!”

Deel dit artikel: