Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Apotheek Rensing

Westerveld bestaat 72 jaar! Wat is het geheim achter dit succes? We vragen het Susan Hadimoeljono-Widjaja, eigenaresse van apotheek Rensing, de oudste klant van Westerveld. Ruim 35 jaar geleden zet Westerveld voet in de apotheek aan de Jacob van Campenlaan, een begrip in Hilversum. In het nieuwe onderkomen in winkelcentrum Seinhorst vragen we naar de ingrediënten achter deze langste verbintenis.

Waarom koos apotheek Rensing voor Westerveld?

Ik weet uit de overlevering dat de oorspronkelijke oprichters, meneer en mevrouw Westerveld, klant waren bij apotheek Rensing. Uit dit contact is toentertijd de opdracht aan Westerveld verleend. Toen ik in 1992 mijn oom opvolgde, heb ik het contract met Westerveld verlengd.

Hoe belangrijk is schoonmaak voor u?

Heel belangrijk. Een apotheek moet hygiënisch schoon zijn. Wij werken met Westerveld omdat het bedrijf een ISO-gecertificeerd schoonmaakleverancier is. Hiermee waarborgen we dat het kwaliteitsniveau van de hygiëne in de apotheek op orde is.

Welke eisen stelt u aan uw schoonmaker?

Een leverancier die hygiënisch schoonmaakt, conform de eisen. Verder vind ik de persoonlijke hygiëne van de schoonmaakmedewerkers belangrijk. In het verleden hebben we een medewerker over de vloer gehad die niet prettig rook.

Daarover heb ik toen direct contact opgenomen met rayonleider Klaas Bosman, die die klacht goed heeft opgepikt. Waarmee ik direct bij mijn derde eis kom: korte lijnen. Als ik iets over de schoonmaak wil bespreken, wil ik directe de juiste persoon aan de telefoon hebben.

Tilleman 20150428 0035

Houdt Westerveld uw naam hoog?

Ja. Voordat schoonmaakmedewerkster Munewer – we noemen haar Mina – hier kwam schoonmaken, leverde haar man Irfan al jaren goed werk bij ons. Toen Westerveld voorstelde om Mina de schoonmaak van de apotheek over te laten nemen van haar man, heb ik geen moment getwijfeld. Ik wist wat ik in huis haalde.

En als er iets is, bespreek ik dat als gezegd direct met Klaas. Met hem heb ik al jaren goed contact. Als Mina op vakantie is, zoekt hij altijd een passende vervanger. Hij weet precies wat ik wil.

Houdt Westerveld de naam van de schoonmaker hoog?

Westerveld staat of valt met de medewerkers die bij de klant schoonmaken. Als Westerveld niet goed zou zijn voor haar medewerkers, zie je dat direct terug in de uitvoering van de schoonmaakwerkzaamheden.

Mina levert hier alle dagen kwaliteit. En ik weet dat het contact tussen haar en Klaas heel goed is. Westerveld is zuinig op haar mensen.

Wat kan er nog verbeteren?

De relatie met Rensing is al meer dan 35 jaar kerngezond. Houden zo!