Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
College De OpMaat

College de OpMaat is een VMBO-opleiding voor leerlingen die iets meer begeleiding nodig hebben om hun diploma te behalen. Westerveld is verantwoordelijk voor de schoonmaak van het 5.696 vierkante meter tellende gebouw. Naast de dagelijkse schoonmaak van onder meer de lokalen, kantoren en het sanitair, voeren we ook twee keer per jaar het periodiek onderhoud uit.

Ilonka Vos, directeur van het college, waardeert de inzet van Westerveld met een dikke voldoende.

Waarom koos de OpMaat voor Westerveld?

Een grote cederboom is aanleiding voor het eerste contact. De ceder staat nogal in de weg bij de nieuwbouw van het college, pal naast het hoofdkantoor van Westerveld aan de Larenseweg in Hilversum.

“Toen we hierover in gesprek raakten, was Westerveld zo slim om meteen te vragen of ze de schoonmaak bij ons onder handen mochten nemen”, vertelt Vos. “De prijs was goed en het leek mij ook wel makkelijk, de schoonmaker naast de deur. En zo was de overeenkomst een feit.”

Welke eisen stelt u aan uw schoonmaker?

“Goed, betrokken personeel, korte lijnen en actief meedenken. De schoonmakers bekijken zelf de maandplanning in de docentenkamer en stemmen daar de schoonmaak op af. Bijvoorbeeld door hun werktijden iets aan te passen, of even iets extra’s schoon te maken.

De korte lijnen zijn er niet alleen fysiek omdat Westerveld onze buurman is. Als ik bijvoorbeeld wil weten of we niet iets moeten doen aan de kaal wordende vloer is één telefoontje naar Klaas Bosman, de rayonleider, voldoende. Ik krijg dan bovendien een oprecht antwoord, geen verkoopverhaal.”

Tilleman 20140321 0047

Houdt Westerveld uw naam hoog?

“Omdat de school nieuw is, wil ik dat het pand blijft ‘smoelen’. Daarin slaagt Westerveld. Het bedrijf voelt zich echt mede-eigenaar van het gebouw.

Ik ben erg onder de indruk van de kwaliteit die het dienstdoende schoonmaakechtpaar dagelijks levert. Hiervoor hebben ze ook betere middelen en materialen tot hun beschikking dan bij hun vorige werkgever. Is er sprake van een klacht? Dan lost het schoonmaakbedrijf het snel op.”

Houden de buren de naam van de schoonmaker hoog?

“Ja. Een voorwaarde voor het krijgen van de opdracht was dat Westerveld het echtpaar dat het oude schoolpand in Bussum onderhield, overnam. Dat was geen probleem en ik heb ook het idee dat Westerveld voor het stel een betere werkgever is. Het bedrijf heeft veel meer oog voor ze dan hun vorige werkgever. Dat zie je onder meer terug in beter gereedschap en een luisterend oor.”

Wat kan er nog verbeteren?

“Geen flauw idee. Vooral zo doorgaan!”