Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Joods Cultureel Kwartier

In het Joods Cultureel Kwartier krijgen bezoekers een uniek inkijkje in het Nederlandse joodse leven, toen en nu. Aan Westerveld de eer de naam van dit museum hoog te houden. Met succes.

Daan Wijsman, manager Operationele Zaken: “De relatie met de vorige schoonmaakleverancier was stroef te noemen. Westerveld is erin geslaagd dit 180 graden te keren. Het vertrouwen groeit, waardoor ik beter kan loslaten. We doen het samen.”

Hoe is JCK bij Westerveld terechtgekomen?

Een kennis van de toenmalige commercieel directeur tipte mij op het bestaan van Westerveld. Uiteindelijk heb ik zes partijen uitgenodigd voor een offerte. Westerveld kwam als beste uit de bus. Uit hun offerte bleek duidelijk dat ze het bestek goed hadden bestudeerd. Het voorstel sloot goed aan op onze vraag.”

Welke eisen stelt u aan een schoonmaakbedrijf?

Ik wil ontzorgd worden. Een vreselijk woord, maar het is wel precies wat ik van Westerveld verwacht. Ik wil geen omkijken naar de schoonmaak hebben. Die moet gewoon goed zijn. Ik hoef niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. Het resultaat telt.

Veiligheid is ook een belangrijke eis, zo niet de belangrijkste. Het JHM herbergt een waardevolle collectie en heeft natuurlijk een Joodse signatuur. Dan wil je een betrouwbare leverancier met vaste gezichten in de uitvoering van de schoonmaak. Je wilt weten wie er dagelijks over de vloer komt.

Daarnaast verwacht ik ook grote mate van flexibiliteit van een schoonmaakpartner. We hebben regelmatig tijdelijke tentoonstellingen, waar de schoonmaak flexibel op moet kunnen inspringen.

Korte lijnen is een vierde eis die ik stel. Als ik een opmerking of een klacht heb, dan wil ik direct de juiste persoon aan de lijn hebben.

Hoe belangrijk is schoonmaak voor het Joods Historisch Museum?

Uiterst belangrijk. Het is ons visitekaartje. Bezoekers moeten zich welkom voelen en prettig kunnen bewegen door ons museum. Ook voor medewerkers zijn een schoon museum en werkplekken belangrijk. Zij kunnen hun werk alleen goed doen in een frisse, opgeruimde omgeving. Ik ga altijd voor een 8 of 9.

Houdt Westerveld uw naam hoog?

Ja, de kwaliteit van de schoonmaak is goed. De medewerkers van Westerveld voelen zich verantwoordelijk voor een schoon Joods Historisch Museum. In plaats van een vast schoonmaakprogramma af te werken, kijken ze zelf actief wat nodig is om de uitstraling van ons museum continu op peil te houden.

Zijn de prullenbakken leeg, vloeren schoon, geen zichtbare stofvlokken of vingertasten? En als er iets is, is het binnen 24 uur gefikst. Ook van mijn collega’s krijg ik nu complimenten over de schoonmaak. Zij werken een stuk prettiger sinds het aantreden van Westerveld.

Joodsm

Houdt Westerveld de naam van de schoonmaker hoog?

Ik zie dat de collega’s van Westerveld met plezier aan het werk zijn. Het is een echt team. Er is veel aandacht vanuit de leiding en ze zijn uitgerust met goed materiaal. Daarbij zetten ze met alle plezier een stapje extra. Dat zouden ze niet doen als ze het niet naar hun zin hebben.”

Wat kan Westerveld nog verbeteren?

Westerveld werkt proactief, maar dat mag de komende tijd naar een nog hoger plan getild worden. Ik zou het mooi vinden als Westerveld oplossingen aandraagt voor problemen die ik nog niet gezien heb.

Ook al worden de wc’s technisch perfect schoongemaakt door de collega’s van Westerveld; de beleving is anders. Ik wil dan graag geadviseerd worden hoe we bijvoorbeeld met geur de beleving kunnen verhogen.

En er mag nog actiever gestuurd worden op kijken, denken, doen ‘buiten de kaders’. Ik wil eigenlijk niet meer hoeven vragen of ze nog even de entree willen bezemen. Als ik die herfstbladeren bij de deur zie, dan hebben zij die toch ook gezien bij binnenkomst? Als er op dit soort puntjes op de i nog iets meer focus komt, kan de relatie niet meer stuk!

Is Westerveld voor u een A-merk?

Zeker wat betreft de geleverde kwaliteit. Westerveld maakt de verwachting waar en komt gemaakte afspraken na!