Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Muziekcentrum van de Omroep

Op het hoogste punt van Hilversum staat het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). Het voormalige VARA-complex is de thuisbasis van het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot OmroepKoor, het Metropole Orkest en GLOBE ‘centrum voor kunst en cultuur’. Sinds 1 september 2013 trekt Westerveld alle registers open om dit rijksmonument schoon te houden. En dat klinkt als muziek in de oren van MCO’s Facilitair Coördinator Edwin van der Heijden.

Waarom koos MCO voor Westerveld?

“Westervelds rayonleider Klaas Bosman en ik gaan jaren terug. Westerveld maakte tot grote tevredenheid schoon bij mijn vorige werkgever. Toen het contract met de vorige schoonmaakdienstverlener afliep, was Westerveld één van de kandidaten om het stokje over te nemen. Na een zorgvuldig offertetraject, kwam het bedrijf als beste uit de bus. Leuke bijkomstigheid is om Klaas Bosman weer over de vloer te hebben.”

Hoe belangrijk is schoonmaak voor MCO?

“Echt heel belangrijk. De studio’s moeten smetteloos schoon zijn. Vooral voor de koorleden. Stembanden zijn namelijk heel gevoelig voor stof. Ook de muzikanten moeten zich honderd procent kunnen concentreren op hun muziek en niet worden afgeleid door randverschijnselen als een vieze stoel of stofvlokken op de vloer. En omdat we steeds meer concerten organiseren, mogen ook de bezoekersruimten niet uit de toon vallen.”

Welke eisen stelt u aan de schoonmaker?

“Naast betrouwbaar en flexibel, waren we vooral op zoek naar een betrokken en enthousiaste schoonmaakdienstverlener. Met Westerveld hebben we die in huis gehaald.”

 

Mco1

Houdt Westerveld uw naam hoog?

“Zeker. De drie schoonmakers van Westerveld die hier dagelijks over de vloer komen, hebben schoon hoog in het vaandel. Henry kwam laatst naar mij toe om te vragen of ik nieuwe toiletbrillen wilde bestellen omdat hij ze niet meer goed schoon krijgt. Die betrokkenheid stel ik zeer op prijs. Westerveld is ook heel flexibel. Een concert of evenement in de avonduren of het weekend? Eén telefoontje naar Klaas en de schoonmaak is geregeld.”

Houdt Westerveld ook de naam van de schoonmaker hoog?

“Ja. Bij de opstart van de schoonmaak op het muziekcentrum stak ook de directeur van Westerveld de handen flink uit de mouwen. Dat waardeer ik. Daarmee laat Westerveld zien dat schoonmaken iets is wat je samen doet.”

Is Westerveld een A-merk voor u?

“Dat is moeilijk te zeggen omdat ik weinig vergelijkingsmateriaal heb. Maar tot dusverre ben ik uitermate tevreden over de schoonmaak. Dus ja, voor mij is Westerveld een A-merk.”