Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Stichting Kinderopvang Amersfoort

Een kleine 80 bedrijven op 43 adressen… ga er maar aan staan. Toch slaagt Westerveld er nu al bijna vier jaar in de kinderdagverblijven, peuterwerkplaatsen, voorscholen, de buitenschoolse opvang en tienergroepen van de SKA schoon te houden.

Stijn Menkehorst, facilitair manager: “Westerveld is professioneel, betrokken en schakelt snel.”

Waarom koos SKA voor Westerveld?

“Tot de komst van Westerveld, maakten meerdere schoonmaakbedrijven de kinderdagverblijven en peuterwerkplaatsen schoon. Dat werkte niet. We wilden de schoonmaak onderbrengen bij één partij, het liefst uit de buurt.

Ook wilden we de omslag maken van traditionele schoonmaak naar resultaatgerichte schoonmaak, op basis van de microvezeltechniek. Daarom hebben we, samen met adviesbureau SMC uit Zaltbommel, een aanbesteding uitgeschreven. Westerveld kwam als beste uit de bus.”

Welke eisen stelt u aan uw schoonmaker?

“Dat we krijgen wat is afgesproken. En wanneer iets niet mogelijk is, verwacht ik een proactieve houding. Advies over hoe we toch het gewenste resultaat kunnen bereiken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het schoonmaakbedrijf ‘open’ communiceert, meedenkt, luistert, goed afstemt en snel schakelt bij klachten of opmerkingen.”

Hoe belangrijk is schoonmaak voor SKA?

“Een schone, frisse omgeving is ontzettend belangrijk. In de eerste plaats voor de kinderen. Zij moeten naar hartenlust kunnen spelen en leren in schone ruimtes. Maar zeker ook voor onze medewerkers. Die werken prettiger en productiever in een opgeruimde, schone en hygiënische omgeving.”

“En, niet te vergeten, de ouders. Zij moeten weten dat ze hun kinderen met een gerust hart bij ons achter kunnen laten.”

Houdt Westerveld uw naam hoog?

“Ja, Westerveld draagt zeker bij aan het imago van de SKA. De schoonmaak is met de komst van Westerveld sterk verbeterd. Onder meer dankzij de training van de medewerkers en de nieuwe, efficiëntere manier van schoonmaken.

Ook de goede afstemming heeft invloed op het eindresultaat. De schoonmakers van Westerveld starten een half uur voor sluitingstijd. Hierdoor is het mogelijk om eventuele bijzonderheden af te stemmen. En als er iets is, lost voorman David het op.

Ook denkt Westerveld goed mee. Schone vloeren zijn in een kinderdagverblijf heel belangrijk. Maar de microvezelmethode blijkt niet afdoende. Samen hebben we gekeken naar andere mogelijkheden om vloeren toch vaker nat te reinigen. Onder meer met de spraymop.

Dankzij de training, afstemming, het alert reageren en meedenken is de schoonmaak met sprongen vooruitgegaan. Niet alleen de externe controles bewijzen dit; ook onze medewerkers laten ons weten dat de schoonmaak is verbeterd. Het gaat goed dus!”

Tilleman 20160909 0007Edit

En houdt Westerveld de naam van de schoonmaker hoog?

“Ja, ik vind van wel. De medewerkers zijn goed opgeleid en werken volgens de nieuwste, arbotechnisch verantwoorde schoonmaaktechnieken en -methoden. De leidinggevenden zijn regelmatig op de werkvloer om de medewerkers te begeleiden, te coachen of uit de brand te helpen. En Westerveld werkt met voldoende goede middelen en materialen.”

Wat kan er nog verbeteren?

“Het zou fijn zijn als Westerveld nog stabieler hoog zou scoren in de externe keuringen. Nu scoort het bedrijf gemiddeld wel altijd voldoende, maar het cijfer schommelt nog af en toe.”

Is Westerveld voor u een A-merk?

“Absoluut, Westerveld voldoet aan de verwachtingen. De organisatie doet wat het belooft, luistert goed en handelt – dankzij korte lijnen – opmerkingen en onverhoopte klachten serieus en snel af.”