Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Universiteit Utrecht

In meerdere opzichten een naam om u tegen te zeggen: Universiteit Utrecht. Hier maken 45 collega’s alle universiteitsgebouwen in de binnenstad schoon, waaronder pareltjes als de Universiteitsbibliotheek en het prachtige Academiegebouw.

Tot grote tevredenheid van Judith Ligteringen, Lokaal Facility Manager bij Universiteit Utrecht.

Waarom koos de Universiteit Utrecht voor Westerveld?

Westerveld heeft de schoonmaak van de Universiteit Utrecht gegund gekregen via een aanbesteding. Het bedrijf voldeed het best aan de door ons gestelde vragen, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en heeft oog voor de medewerkers.

Hoe belangrijk is schoonmaak voor de Universiteit?

Op de Universiteit Utrecht staan Onderwijs & Onderzoek op nummer één. Als Facility Manager moet ik de randvoorwaarden scheppen waarbinnen dit ongestoord kan plaatsvinden. Een schoon, representatief pand is hierin essentieel.

Welke eisen stelt u aan uw schoonmaker?

Betrouwbaar, professioneel, flexibel en proactief. Westervelds schoonmaakmedewerkers voldoen aan deze eisen. Hierdoor is er een sterke vertrouwensband ontstaan.

Houdt Westerveld uw naam hoog?

Ja, de schoonmaak op de Universiteit is met de komst van Westerveld sterk verbeterd. Nu is het belangrijk dit niveau vast te houden en scherp te blijven. Daar heb ik alle vertrouwen in.

Tilleman 20160126 0056

En de naam van de schoonmaker?

Westerveld heeft veel aandacht voor haar medewerkers en investeert tijd en geld in opleiding. Bij de gunning heeft het bedrijf met alle schoonmaakmedewerkers een persoonlijk gesprek gevoerd om te achterhalen welke wensen en (opleidings)behoeften zij hebben. Op basis van die antwoorden is gekeken in welke rol en omgeving de medewerker het best tot zijn recht komt.

Bijna de helft van alle medewerkers is hierdoor van werkplek geswitcht. Dat gaf in het begin wat onrust, maar nu iedereen er aan gewend is, ontdekken ze dat de huidige werkplek beter past. Kijk naar Violeta. Die is gegroeid van ‘gewone’ schoonmaakmedewerker naar Servicekracht in het Academiegebouw. Zij is hier helemaal op haar plek en loopt met trots door het gebouw.

Is Westerveld voor u een A-merk?

Absoluut, Westerveld voldoet aan de verwachtingen. Het bedrijf levert kwaliteit, luistert goed, denkt proactief mee en handelt klachten serieus en snel af.

Wat kan er nog verbeteren?

Geen idee. Help me eens even?