Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
IMPACT

Westerveld wil impact hebben. Op opdrachtgevers. Op medewerkers. En op de maatschappij. Samen met al onze zusterbedrijven streven we naar dagelijkse positieve impact op 10 miljoen mensen in 2025. Dat gaat voor ons verder dan een donatie aan een goed doel, door te voldoen aan de milieubeleidsregels, of het jaarlijks meten van de tevredenheid van onze medewerkers.

Westerveld wil het verschil maken en van toegevoegde waarde zijn. Dat doen we door de goede dingen zo goed mogelijk te doen. Goed voor elkaar.

Dingen zo goed mogelijk doen kost tijd en aandacht. Focus is hierin essentieel. Daarom hebben we keuzes gemaakt. Wat vinden we belangrijk? Waarin kunnen wij het verschil maken? Wij hebben gekozen voor de volgende thema’s:

 

Whatsapp Image 2018 04 17 At 21 07 19 1

1) Goed voor jezelf & anderen
Wij zijn ervan overtuigd dat vakmensen die lekker in hun vel zitten, die werk doen dat past bij hun competenties en talenten, die weten dat ze betekenisvol bezig zijn en die gewaardeerd worden voor het werk dat ze iedere dag verzetten, beter presteren en werkplezier hebben én uitstralen.

Daar hebben zijzelf, hun familie en vrienden, onze opdrachtgevers, de maatschappij om ons heen én wij meer en langer profijt van. Met verschillende initiatieven zetten we ons in voor (het bevorderen van) de (mentale) gezondheid en het welzijn van onze collega’s. Onder meer met de programma’s Betekenisvol Werk en financiële vitaliteit.

Andere activiteiten:

* Klussen voor NL Doet
* Jaarlijkse donatie aan goed doel én opdrachtgever KWF
* Verjaardagboxen inpakken voor Jarige Job
* Een liter schoon drinkwater voor een liter schoonmaakwater met Made Blue
* Leidinggevenden opgeleid tot ergocoaches
* Donatie aan voedselbank
* 54.000 liter schoon drinkwater relatiegeschenk relatiegeschenken

2) Goed werkgeverschap & goed en gezond groeien

Westerveld wil een goed werkgever zijn. Wij zetten ons in voor duurzame en inclusieve economische groei. Dit betekent dat iedereen die kan werken de mogelijkheid moet hebben om te kunnen werken onder goede werkomstandigheden.

Ook strijden wij voor meer en beter werk voor onze schoonmaakmedewerkers: afwisselend, gezond werk en een goed aantal werkuren, zodat zij een fatsoenlijk inkomen kunnen verdienen.

* Westerveld leidt leidinggevenden op tot ergocaoch
* Speeddate met Nieuwe Nederlanders met afstand tot arbeidsmarkt
* Inzet statushouders in Spaarne Gasthuis
* Inzet twee mensen met een afstand tot arbeidsmarkt bij OLVG West (via Milieuwerk)
* NL taaltrainingen 2020 in Spaarne Gasthuis

3) Goed zorgen voor onze omgeving

De wereld staat letterlijk en figuurlijk in brand. De klimaatverandering heeft grote invloed op de hele wereld. Het ontwricht nationale economieën en beïnvloedt levens. Met grote kosten voor mensen, gemeenschappen en landen.

Westerveld onderneemt actie om klimaatverandering en de impact ervan te bestrijden.

* Westerveld en Universiteit Utrecht schenken 3,5 miljoen liter drinkwater
* Samen met Westerveld naar een circulair kantoor van UWV
* 54.000 liter schoon drinkwater en plastic afval met Retulp

Met onze impactthema's dragen bij we aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Het geeft ons een extra stimulans om te zorgen voor impact binnen én buiten Westerveld.