Waarom heb je voor het schoonmaakvak gekozen?

In 2000 ben ik naar Nederland gekomen voor mijn grote liefde. Het eerste jaar was moeilijk. Ik sprak de taal niet en was daarom bang om naar buiten te gaan. Ik ben 2,5 jaar naar school gegaan om goed Nederlands te leren. Daarna durfde ik de stap te maken om een baan te zoeken.

Ik wilde ook echt graag aan de slag, was het thuiszitten beu. Mijn zus heeft toen een plekje voor mij gevonden bij een schoonmaakbedrijf hier in de buurt. Ik kon daar tijdelijk iemand vervangen die ziek was. Ik houd van schoon, dus dat kwam goed uit.

Ik vind schoonmaak een leuk vak.

Toen de collega terugkwam ben ik gestopt. In blijde verwachting. In 2004 ben ik bevallen. Omdat ik graag thuis bij mijn kindje wilde zijn de eerste jaren, duurde het tot 2009 voordat ik weer op zoek ging naar werk.

Dat bleek moeilijker dan gedacht. Gelukkig kon ik weer terecht bij mij oude werkgever. Dit keer om een collega te vervangen die zeven weken naar Amerika ging. Toen bleek dat deze collega niet meer terugkwam, kon ik blijven. Zo ben ik terecht gekomen bij de Wolfert van Borselen scholengroep. Heel fijn. Ook omdat het lekker dicht bij huis is.

Wat houdt je werk in?

Ik ben, samen met 10 collega´s, verantwoordelijk voor de schoonmaak van de locatie Tweetalig aan de Bentincklaan in Rotterdam. Ik werk 5 dagen per week, twee uur per dag. Ik heb mijn eigen afdeling op de begane grond. Daarvan doe ik de gangen, lokalen en toiletten.

Het is soms flink aanpoten, want de leerlingen zijn niet altijd even netjes. Als een collega uitvalt, neem ik ook taken over van een andere afdeling. En als het wat rustiger is, doe ik altijd wat extra’s!

Hoe houdt Westerveld jouw naam hoog?

Westerveld is een goede werkgever. Het salaris is altijd in orde en er werken veel aardige mensen. Met mijn leidinggevende Ramazan heb ik een goede klik. Ik zou graag meer uur per week willen werken. Ramazan weet dat. Zodra een collega met vakantie is, of ziek is, denkt hij aan mij. Dat is aardig.

Wat kan Westerveld nog verbeteren?

Het liefst zou ik structureel meer uren willen werken. Als Westerveld dat voor mij kan regelen, ben ik helemaal blij!

Dat snappen we Hazbije. Superbedankt voor je verhaal. En reken erop dat we ons best doen voor die extra uren!

Deel dit artikel: