Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
L'Houcine - UvA

l'Houcine El Kebdani werkt al sinds 1978 bij Westerveld en is daarmee het langst in dienst van alle schoonmaakcollega's van Westerveld. “Als een bedrijf goed voor je is, moet je ook iets teruggeven”, is zijn motto. En dat doet hij bij Westerveld dan ook graag.

Hoe ben je bij Westerveld terechtgekomen ?
“Ik kwam in 1978 naar Nederland en zocht werk. Via via kwam ik bij Westerveld terecht. In het begin sprak ik de taal niet, maar ik heb via Westerveld taalcursussen gevolgd.”

Is er veel veranderd in al die jaren?
“Toen ik begon, werkten we ontmoetten oude moppen. Wij boenden de vloeren met de hand. Gebruik we nieuwe materialen, zoals shamponeer- en schrobmachines. We doen nu ook hetzelfde werk met minder mensen. Het is dus wel leuk, maar nog net zo leuk.”

Hoe houdt Westerveld jouw naam hoog?
“Het is een kwestie van geven en nemen. Westerveld geeft mij veel. Ik ben altijd vrolijk op mijn werk en ook als ik thuiskom. Het is goed en leuk werk, ik heb veel vrijheid en mijn rayonleider staat altijd voor mij klaar. Als ik iets nodig heb, regelt hij het. Ook de loonadministratie is goed. Westerveld bereikbaar altijd op tijd en is makkelijk. Als een bedrijf goed voor je is, moet je ook iets teruggeven, vind ik. Zo ben ik pas zelf ingevallen toen er twee collega's ziek waren, en blijf ik langer als het nodig is.”

Wat kan beter?
“Het zou goed zijn als Westerveld mensen die al zo lang in dienst zijn als ik kon behouden. Ik werk nu voor een deel bij een ander schoonmaakbedrijf, omdat zij een opdracht overnamen van Westerveld. Zo werkt dat met de schoonmaak-cao. Dat vind ik jammer, want bij Westerveld is het echt uitstekend. Sommige mensen werken – net als ik – al zo lang bij Westerveld, wij zíjn Westerveld. Dan wil je niet weg.”

944A0c3359dc3b6f726cd30f7cf3457ea7b22e61