Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Patty Teer - Havenbedrijf Amsterdam

"Westerveld heeft oog voor schoonmakers"

Hoe ben je bij Westerveld terechtgekomen?
Door een contractwisseling. Toen het contract met mijn vorige werkgever verliep, heeft Westerveld deze locatie gegund gekregen. Ik maak drie-en-een-half uur per dag schoon bij het havenbedrijf, vijf avonden per week. Samen met drie collega's zijn wij verantwoordelijk voor de schoonmaak van de kantoren en het sanitair.

Waarom heb je voor het schoonmaakvak gekozen?
Ik heb in de afgelopen jaren gewerkt aan de uitgaven van de Amro-bank op de afdeling Buitenlandse Betalingen. Na de geboorte van mijn kinderen, kon ik niet herhaald. Dat was toen zo. Maar omdat ik niet stil kan zitten, ben ik in de schoonmaak aan de slag gegaan.
Dit werk is perfect voor mij. Ik ben een bezig bijtje; een type dat graag de handen uit de mouwen steekt.

Verder heb je als schoonmaker ook veel eer van je werk. Als alles weer spic en span is, ben ik tevreden. Ook het contact met de medewerkers van het havenbedrijf maakt het werk leuk. Als ik binnenkom vragen ze me vaak of ik zelfs dit of dat kan doen. De collega's waardering mijn inzet.

Hoe houdt Westerveld jouw naam hoog?
Westerveld is een gemoedelijke organisatie. Omdat het niet zo'n groot bedrijf is, zijn de lijnen. Iedereen is gemakkelijk bereikbaar. Dat was bij mijn vorige werkgever wel anders. Ik krijg ook genoeg tijd om mijn werk goed te doen en geniet van veel vrijheid en vertrouwen. Ik kan lekker mijn gang gaan bij het havenbedrijf. En met kleine attenties laat Westerveld zien dat ze oog voor ons, de schoonmakers, heeft.

Wat kan Westerveld nog verbeteren?
Ik zou wel wat meer contact met mijn leidinggevenden willen hebben. Niet dat ze elke week op de koffie moeten komen, maar net iets vaker een belletje om te vragen hoe het allemaal gaat, zou wel fijn zijn.

Tilleman 20130215 0195